Consells pràctics Troban's Fonts d'Informació Idiomas: castellano
Cosmètica Puericultura Homeopatia Naturopatia Fitoterapia Dietètica Ortopèdia Medicaments Internacionals Novetats


Novetats
QSYMIA (FENTERMINA + TOPIRAMATO)

MEDICAMENT PER BAIXAR PES (AMB RECEPTA MÉDICA) -

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA en anglès) va aprovar Qsymia (fentermina i topiramat d'alliberament prolongat) com a complement a una dieta amb menys calories i exercici per al control de la sobrecàrrega de pes crònica.
 
El medicament està aprovat per a adults amb un índex de massa corporal (IMC) de 30 o més (obesos) o adults amb un IMC de 27 o més (sobrepès) i que tinguin com a mínim un patiment relacionat amb el pes, com ara pressió arterial alta (hipertensió), diabetis tipus 2 o colesterol alt (dislipidèmia).
 
L'IMC, que mesura el greix en el cos segons el pes i l'alçada de la persona, s'usa per definir les categories d'obesitat i sobrepès. Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties, més d'una tercera part dels adults als Estats Units pateix d'obesitat.
 

«Qsymia, si s'usa responsablement combinada amb un estil de vida saludable que inclogui una dieta amb menys calories i exercici, ofereix una altra opció de tractament per al control de pes crònic per a les persones als EUA que són obeses o pateixen de sobrepès i que tinguin almenys una afecció comòrbida relacionada amb el pes. »
 
Qsymia és una combinació de dos medicaments aprovats per la FDA, la fentermina i el topiramat, en una fórmula d'alliberament prolongat. La fentermina serveix per a la pèrdua de pes a curt termini en adults amb sobrepès o adults obesos que facin exercicis i portin una dieta amb menys calories. El topiramat serveix per a tractar certs tipus de convulsions en les persones que tenen epilèpsia i evitar migranyes.
 
Qsymia no s'ha d'usar durant l'embaràs perquè pot danyar el fetus. Les dades demostren que un fetus exposat al topiramat, un component de Qsymia, durant el primer trimestre de l'embaràs té un risc major de néixer amb malformacions orals (llavi leporí amb o sense paladar fes). Les dones en edat reproductiva no han d'estar embarassades quan comencin la teràpia amb Qsymia ni quedar embarassades mentre prenguin Qsymia. Les dones en edat reproductiva s'han de fer una prova d'embaràs que resulti negativa abans de començar a prendre Qsymia, i després una prova mensual mentre prenguin el medicament. A més d'usar mètodes anticonceptius eficaços de manera consistent mentre prenguin Qsymia.
 
La seguretat i eficàcia de Qsymia van ser avaluades en dos estudis clínics aleatoris, controlats per placebo, que van incloure aproximadament a 3,700 pacients obesos i amb sobrepès, amb i sense patiments significatius relacionats al sobrepès, i van ser tractats durant un any. A tots els pacients se'ls va modificar el seu estil de vida amb una dieta amb menys calories i activitat física regular.
 
La dosi diària recomanada per Qsymia és de 7.5 mil · ligrams de fentermina i 46 mg de topiramat d'alliberament prolongat. Qsymia també està disponible en una dosi més alta (15 mg de fentermina i 92 mg de topiramat d'alliberament prolongat) per a certs pacients.
 
Els resultats dels dos estudis clínics van demostrar que després d'un any de tractament amb la dosi recomanada i la dosi més alta de Qsymia, els pacients van tenir una pèrdua de pes de 6.7 per cent i 8.9 per cent respectivament més en comparació amb els que van tenir tractament amb el placebo. Aproximadament el 62 per cent i el 69 per cent dels pacients van perdre almenys un cinc per cent del seu pes corporal amb la dosi recomanada i la dosi major de Qsymia, respectivament, comparat amb aproximadament el 20 per cent dels pacients tractats amb placebo.
 
Els pacients que no van perdre almenys el tres per cent del seu pes corporal per a la setmana 12 del tractament amb Qsymia van tenir poques probabilitats d'aconseguir i mantenir una pèrdua de pes sostinguda en continuar el tractament amb aquesta dosi. Per tant, cal avaluar la resposta a la teràpia amb la dosi recomanada de Qsymia per 12 setmanes per determinar, segons la quantitat de pèrdua de pes, si s'ha de deixar d'tractament amb Qsyimia o augmentar la dosi més alta. Si després de 12 setmanes prenent la dosi més alta de Qsymia, el pacient no perd almenys cinc per cent del seu pes corporal, llavors ha deixar d'ús de Qsymia, ja que és poc probable que aquests pacients aconsegueixin una pèrdua de pes clínicament significativa en continuar el tractament.
 
Els pacients amb glaucoma o hipotiroïdisme no han d'usar Qsymia. Qsymia pot augmentar el ritme cardíac i es desconeixen els efectes d'aquesta droga en el ritme cardíac de pacients amb alt risc d'atac cardíac o infart. Per tant, no està recomanat l'ús de Qsymia per a pacients amb malalties cardíaques recents (en els últims sis mesos) o amb una malaltia cardíaca inestable o que hagin tingut un infart. Es recomana vigilar regularment el ritme cardíac de tots els pacients que prenen Qsymia, especialment en començar a prendre Qsymia o augmentar la dosi.
 
La FDA va aprovar Qsymia amb una Estratègia d'Avaluació i Mitigació de Riscos (REMS, per les seves sigles en engonal) que consisteix en una Guia de Medicació per orientar els pacients sobre la informació i elements de seguretat importants per assegurar l'ús segur que inclou la capacitació dels que prescriuen el medicament i la certificació de les farmàcies. El propòsit de la REMS és educar els que recepten el medicament als seus pacients sobre l'alt risc de defectes congènits associats amb l'exposició a Qsymia durant el primer trimestre de l'embaràs, la necessitat de la prevenció de l'embaràs i la necessitat de discontinuar la teràpia si hi ha un embaràs. Qsymia només estarà disponible en farmàcies especialment certificades.
 
Vivus Inc té l'obligació de dur a terme 10 requisits de postcomercialització, incloent un estudi clínic de resultats cardiovasculars a llarg termini per avaluar l'efecte de Qsymia sobre el risc d'esdeveniments cardíacs significatius adversos, com ara atacs cardíacs i infarts.
 
Els efectes secundaris més comuns de Qsymia són formigueig a les mans i els peus (parestèsia), mareig, sensació d'alteració del gust, insomni, restrenyiment i boca seca.


... més productes de  Novetats

5-HTP HEALTH-AID - 5 HIDROXITRIPTÒFAN - Conté 500mg de Griffonia Simplicifolia, que aportan 50mg de 5-HTP. El 5-Hidroxitriptòfan atravessa la barrera hematoencefàlica i actua com a precursor  de la ... [+info]ADIPO BLOCK TOTAL - MANGO AFRICÀ -

Conté Irvingia Gabonensis (Mango Africano), un producte natural clínicament testat i orientat al control de pes.

[+info]ALKYROL. EURO HEALTH - OLI DE FETGE DE TAURÓ -

Alkyrol és una fórmula única que conté un 20% d'alquilglicerols (responsables de proporcionar inmunitat a l'organisme) que provenen d'oli natural de ...

[+info]ALLERGOFORTE HealthAid -  - [+info]


BB CAPS BIOCYTE - La perfecció cutània -

Indicacions: hidratació, anti-radicals lliures, anit-arrugues,anti-imperfeccions,  millora l'elasticitat de la pell. Les BB càpsules es recomanen a totes les dones que ...

[+info]


CHITOSAN COMPLEX NUTRINAT -  -

Prendre 2 càpsules tres cops al dia preferiblement abans dels menjars

Composició:  Chitosan (fibra de closca de marisc 700mg,Gimnema Sylvestre estracte 50mg, Vitamina C ...

[+info]CHLORELLA 550mg - ELIMINA METALLS PESATS I PESTICIDES DE L'ORGANISME -

CHLORELLA és una alga unicel.lular verda que viu en aigües dolces. És una font rica en nutrients com proteines vegetals, clorofil.la, fibra, vitamines i minereals, ...

[+info]CITROBIOTIC 100ML - EXTRACTE DE LLAVOR DE POMELO -

COMPOSICIÓ: Extracte glicèric de llavor de pomelo (83%), aigua, àcid ascòrbic. Obteningut a partir d' agricultura ecològica.

Com usar: Prendre 15 ...

[+info]COENZIM Q-10 - ANTIOXIDANT POTENT -

És un antioxidant molt potent.

Millora la funció muscular, revitalitza el cor i millora la pressió de la sang. Redueix els nivells de colesterol LDL i millora la ...

[+info]COLÀGEN+ HIALURÒNIC EPAPLUS - Manté la flexibilitat de les articulacions, afavoreix la conservació dels cartílags -

Un bon estat de les articulacions proporciona una millor qualitat de vida.

El colàgen és una proteïna molt abundant en el cos humà, formant part dels ...

[+info]COLESTROFORTE HEALTHAID -  - [+info]DIGESTON HEALTHAID - Suport enzimàtic per a una millor digestió - [+info]GRANAVIDA - SUC DE MAGRANA 100% NAURAL -

Sense colorants, sense sucres afegits, sense substàncies afegides.

És suc de magrana obtingut per extracció directa no procedent de concentrats en suc pur de magrana. ...

[+info]GS-CALM (5-HTP) SOLARAY - 5-HIDROXITRIPTOFAN - Conté 500mg de Griffonia Simplicifolia, que aportan 50mg de 5-HTP. El 5-Hidroxitriptòfan atravessa la barrera hematoencefàlica i actua com a precursor  de la serotonina. ... [+info]HYALLURONIC ACID - Solaray -

L'àcid Hialurònic forma part del nostre organisme i és responsable de l'aspecte, hidratació i suavitat de la pell. També són reconegudes les ...

[+info]HYALURONIC FORTE BIOCYTE - PREVE LA FORMACIÓ D'ARRUGUES. MILLORA L'ELASTICITAT DE LA PELL -

HYALURONIC FORTE conté 150mg d'acid hyaluronic, d'orígen vegetal.

Hyaluronic forte millora la tonicitat de la pell, hidrata i atenua les arrugues ...

[+info]KERATINE FORTE BIOCYTE - ANTICAIGUDA DEL CABELL, VOLUMITZADOR -

KERATINE FORTE conté 500mg de Keratina, vitamina B3, vitamina B5, Vitamina B6, magnesi i Zinc.

Keratine forte aporta 18 aminoàcids de la keratina, que estan presents de ...

[+info]LAMBDAPIL ISDIN - ANTICAIGUDA CAPIL.LAR -

LAMBDAPIL conté tres principis actius que protegeixen el fol.licle pilós i tenen una acció antioxidant potent que promou el creixement endògen a tots els ...

[+info]


LLISTAT MEDICAMENTS EXCLOSOS 17 AGOST 2012 - http://www.boe.es/boe/dias/2012/08/17/pdfs/BOE-A-2012-10952.pdf - [+info]


MAG CITRA HEALTHAID - Millora la salut cardiovascular i òssia. -

Composició per 2 comprimits: citrat de magnesi 1900mg que aporta 300mg de magnesi element. 

Dosi diària recomanda: adults i majors de 12 anys prendre 2 comprimits al ...

[+info]MELAGRANA 500ML - SUC DE GRANADA. SPECCHIASOL -

La granada és una fruita molt característica de sabor agradable i ampliament utilitzada en alimentació. El suc obtingut de les llavors és ric en ...

[+info]MUCUNA PRURIENS 400MG - LA PLANTA QUE REGULA LES EMOCIONS - Planta tropical, conegut remei ayurvèdic a l'Índia. Conté fenilalanina, triptamina i inositol. La principal aplicació de Mucuna Pruriens és enfortir el ... [+info]NEOGENIC DERCOS - RENAIXEMENT CAPIL.LAR AMB STEMOXIDINA -

Dercos llença la novetat NEOGENIC (STEMOXIDINA al 5%) com a tractament de recreixement capil.lar per a totes aquelles persones que desitgen o necessiten augmentar el número de ...

[+info]OLI DE KRILL  - Control de greixos, estrés oxidatiu i antinflamatori -

L'OLI DE KRILL s'extreu d'uns crustacis molt petits similars a una gamba que viuen en aigües polars fredes, molt poc contaminades.

L'oli de KRILL conté de ...

[+info]OMEGA KRILL BIOCYTE - OLI DE KRILL. ANTIOXIDANT RIC EN OMEGA 3 -

Conté extracte lipídic de crustacis ANTARTIC KRILL EUPHASIA SUPERBA (oli de Krill) 500mg, Omega 6, Omega 9, colina, Vitamina A, Vitamina E, Astaxantina.

L'oli de Krill ...

[+info]OSCILLOCOCCINUM 30 DOSES - PREVENCIÓ I TRACTAMENT DELS ESTATS GRIPALS -

Oscillococcinum  és un medicament homeopàtic utilitzat per a tractar o prevenir estats gripals: febre, ...

[+info]OSTEOFLEX HEALTHAID - Suport nutricional òptim per la flexibilitat de les articulacions, el teixit conectiu i el cartílag. - [+info]RASPBERRY KETONES - CETONA DE GERD -

Composició: Gerds (cetones) (Rubus ideaus) 100mg

Indicacions: Les cetones de gerdssón un compost fenòlic que es troba en els gerds madurs i s'utilitza com a ...

[+info]RESVERATROL FORTE BIOCYTE - ANTIEDAT ANTIOXIDANT GLOBAL -

RESVERTROL FORTE dels laboratoris Biocyte conté 100mg d'estracte de RESVERATROL, DMAE  (dimetilaminoetanol) 25mg, SOD (superòxid dismutasa)175 ui, estracte de granada i ...

[+info]SINCERA Skin survival system - Combat l'envelliment de la pell (de dins a fora) -

Sincera conté proteïnes i mucopolisacàrids d'origen marí (que actuen com a components bàsics de l'elastina i el colàgen de la pell i el ...

[+info]SOMATOLINE COSMETICS - FUNCIONA -

És la solució eficaç i innovadora per a redur la silueta i combatre l'antiestètic efecte de la cel.lulitis desde les primeres manifestacions. ...

[+info]STRIX EUROHEALTH - Redueix la fatiga ocular -

Strix conté extracte de Nabius  (Vaccinum Myrtillus) i Vitamina A. Els estudis realitzats han demostrat que un comprimit al dia de STRIX, ajuda a millorar la circulació ...

[+info]VITACEUTICS ANTIAGING ANTIOXIDANT - PROTECCIÓ ENFRONT ELS RADICALS LLIURES -

Composició: Oxxynea®: (Concentrat en pols de fruites i verdures), Calèndula, Cúrcuma, Glicina, Vitamines i Antioxidants (zinc, seleni).

Concentra els  ...

[+info]VITACEUTICS ANTIAGING SILUETA - REGULA EL METABOLISME DE GREIXOS I SUCRES -

Svetol®, extracto de té verT, extracte d' anís, extracte de melissa, nopal (Neopuntia), inulina (prebiòtic) i picolinat de crom.

Vitaceutics Antiaging ...

[+info]


Troban's
Consells pràctics
Fonts d'Informació
Agència Europea del Medicament

Bayer Healthcare & diabetis

Food and Drug Administration

Medline Plus. Informació de salut

Agència Espanyola De Medicaments i productes sanitaris

Viatjar Tranquil

Ministeri de Sanitat i Consum

Farmacia Guitart
Tel.: +376 825033
Fax: +376 825034
e-mail: farmaciaguitart@andorra.ad
C/ Prat de la Creu, 59-65 Local 1
Ad500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra


Website: Andorraportal amb Paul Brightley - M·SCA